Gevulde flespompoen

Ingrediënten: ( 2 personen)

1 kleine flespompoen van 500g
zwarte peper
himalayazout*
ras el hanout kruiden
olijfolie*
1/2 koffielepel groentenbouillonpoeder*
60g quinoa*
30g rode ui
60g half zongedroogde tomaatjes*
1 soeplepel gehakte peterselie
120g fetakaas
20g pijnboompitten*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°. Snij de flespompoen doormidden en schep de zaadlijsten eruit. Giet er een mooie hoeveelheid olijfolie over, kruid met peper en zout  en leg de 2 helften in een ovenschaal. Laat ze in 30 à 45 minuten garen.(afhankelijk van de oven)  Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) samen met de bouillon en een scheut olijfolie en breng aan de kook.
Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af. Breng de quinoa op smaak met peper, zout en ras el hanout kruiden. Stoof de rode ui aan in olijfolie tot hij glazig ziet. Snij de tomaatjes in kleinere stukjes en verkruimel de feta. Voeg nu de quinoa, de ui, de tomaatjes en de peterselie samen en meng goed. Meng nu ook de feta erdoor. Als de pompoen gaar is schep je het vruchtvlees uit de pompoen en meng dit met het quinoa mengsel
Vul de uitgeholde pompoen hiermee op. Strooi de pijnboompitten erover en zet in de oven voor nog 5 a 10 minuten. ( afhankelijk van de oven en of je mengsel nog warm was)

Per persoon is dit 1 groentenportie, 1 eiwitportie en 1 vezelportie.