Koolvis in romige mosterdsaus en knolselder puree

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

300g koolvis*
olijfolie*
100g prei
1 sjalotje
1 teentje look
3 koffielepels fijne mosterd*
1/2 blikje cocosmelk zonder suiker *
citroenflesje*
2 soeplepels gehakte peterselie
Zwarte peper
himalayazout*
nootmuskaat
300g knolselder
100ml Brothway vegan bouillon*
sojamelk zonder suiker
2 koffielepels ghee*
30g havervlokken*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 185 graden.
Snij de knolselder in blokjes en kook ze gaar in de bouillon en giet af, hou de bouillon bij. Snij de look en het sjalotje fijn. Snij de prei in reepjes.
Stoof de look, sjalot en prei aan in olijfolie tot de prei beetgaar is, voeg de cocosmelk, de helft van de bouillon en de mosterd toe. Kruid naar smaak met peper en zout en enkele druppels citroen. Meng de helft van je peterselie eronder. Giet de knolselder af, pureer ze met de ghee en de andere helft van de bouillon, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix in een blender de havervlokken met de rest van de peterselie.
Leg de koolvis in een ovenschaal, overgiet met de mosterdsaus, de knolselderpuree en bovenaan de havervlokken. Zet in de oven voor 25 minuten, de laatste paar minuten kan je de schotel nog even onder de grill zetten eventueel.
Serveer met een glaasje Purethewinery witte wijn.
Dit is per persoon 1 eiwitportie , 1 groentenportie en 1 vezelportie

Smakelijk!