Quinoa poké bowl
Ingrediënten: ( 2 personen)
200g (huisgerookte) zalm* ( verkrijgbaar in de rubriek verse vis )
1 eitje
30g ongekookte quinoa*
½ koffielepel groentenbouillon
enkele radijsjes
mengeling van komkommer, sluimererwten, sojascheuten, zeekraal, in totaal 200g
1 avocado
10g sesamzaadjes*
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout *
2 eetlepels sojasaus zonder suiker en gluten*
1 koffielepel Leef & Eet spicy saus*
knijpcitroen*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.
Kook het eitje hard, pel het en laat afkoelen. Snij de komkommer in reepjes, de avocado in partjes en de radijsjes in dunne schijfjes.
Stoof de sluimererwten, sojascheuten en zeekraal kort aan in olijfolie, kruid met peper en zout.
Serveer alles samen in een mooi kommetje.
Meng de sojasaus met de Leef & Eet spicy saus en enkele druppeltjes knijpcitroen.
Dresseer met de sesamzaadjes en de saus.
Dit is per persoon 1 eiwit portie, 1 vezelportie, 1 groente portie