Pizza met kip

Ingrediënten: (2 personen)

voor de bodem: 

2 eetlepels chiazaadjes*
1 eetlepel olijfolie*
80g witte quinoa*
1,5 eetlepel boekweitmeel*
1 koffielepel bakpoeder*
1,5 eetlepels geraspte parmezaanse kaas max 20g vet
snuifje himalayazout*

voor het beleg:
1 teentje look
1 koffielepel knijpcitroen*
3 eetlepels griekse yoghurt 0%
2 koffielepels tandoori kruidenmix ( let op zonder suiker)
100g kipfilet
250ml tomatensaus zonder suiker*
100g rode ui
150g paprika ( rood en geel)
60g gemalen kaas
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Maak eerst de pizza bodem:
Verwarm de oven voor op 200°
Spoel de quinoa goed onder koud water. Meng de chiazaadjes met 80 ml water. Laat 10 minuten rusten tot het mengsel ingedikt is. 
Doe de quinoa, het boekweitmeel, de bakpoeder, de parmezaanse kaas, het zout en het chiamengsel in een krachtige blender en mix tot een bijna glad mengsel. (stop eventueel tussendoor om de wand schoon te schrapen). 
Bekleed een ronde pizzavorm (30cm diameter) met bakpapier, borstel er olijfolie over en verdeel het mengsel over de vorm.
Bak de pizzabodem 8 à 10 minuten in de oven, laat hem daarna wat afkoelen buiten de oven. ( zet de oven niet uit)

Maak nu het beleg:
Snij de look fijn, meng die samen met de citroen, een snuifje zout en de tandoorikruiden door de griekse yoghurt. Leg de kipfilet in de marinade en zet minimum 10 minuten aan de kant. ( niet in de koelkast) Snij de rode ui in plakjes. Snij de paprika in blokjes.
Haal de kip uit de marinade en snij die in dunne, kleine reepjes.
Meng de tomatensaus met de marinade van de kip.
Bestrijk de pizzabodem met het tomatenmengsel, verdeel er de plakjes rode ui en de blokjes paprika over. Daarna de stukjes kip en bestrooi met de kaas.
Zet de pizza 10 à 15 minuten ( dit is een beetje afhankelijk van oven tot oven) in de voorverwarmde oven, tot de kip gaar is.