Puntpaprika's gevuld met kip-quinoasalade

Puntpaprika's gevuld met kip-quinoasalade: ( 2 personen)

400g puntpaprika
1 flesje Brothway vegan bouillon*
260g gerookte kip* ( kan je bestellen via de webshop)
60g quinoa*
1 lookteentje
citroenflesje*
een handvol kervel
een handvol platte peterselie
20g zonnebloempitten*
olijfolie*
zwarte peper
Himalayazout*

* verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°. Spoel de quinoa goed onder stromend water. Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een anti aanbakpan. (Schud de pitten regelmatig op en hou ze goed in de gaten.) Doe de quinoa in een pot samen met het flesje bouillon, breng aan de kook op een matig vuur en laat de bouillon opslorpen. Pel de look en snij die fijn. Snij de gerookte kip in reepjes. Snij de zoete puntpaprika’s overlangs in twee. Hou het decoratief en laat het groene steeltje eraan vast zitten. Verwijder de zaadjes uit de paprika en leg ze in een ovenschaal. Giet er een mooie hoeveelheid olijfolie over en gaar ze gedurende 10 minuten in de oven van 200 °C, tot ze zachter zijn, maar tegelijk nog knapperig. (Hou de oven warm.)
Spoel de peterselie en de kervel schoon en laat de kruiden uitlekken. Pluk de taaiste stelen weg en snij de blaadjes matig fijn. Doe ze in een mengschaal ( groot genoeg voor alle ingrediënten) en knijp er citroensap over, voeg de look, de zonnebloempitten, de gekookte quinoa en de kip toe. 
Vul de halve puntpaprika’s met de kip-quinoasalade.
Zet de grill aan, giet olijfolie over de puntpaprika en schuif ze onder de hete grill, gedurende 5 à 10 minuten. ( goed in de gaten houden!)

Per persoon is dit 1 groenten, 1 eiwitportie en 2 vezelporties